Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πατάτες φούρνου…αλλιώτικες και πεντανόστιμες !!!


Έτσι για να ξεφύγουμε λίγο από τις κλασσικές πατάτες φούρνου. Τρώγονται ευχάριστα σκέτες ή συνοδεύοντας ένα ψητό κρέας.


Υλικά


8-10 πατάτες μέτριες, κομμένες σταυρό και μετά στη μέση(όπως είναι στη φωτογραφία)

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (κόψτε στη μέση και αφαιρέστε πρώτα τη φύτρα)

1 κ.σ απαλή μουστάρδα

1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο ή 1/2 κ.σ ξερό

1 κ.γ γλυκιά πάπρικα

2 κ.σ θρούμπι ή θυμάρι ή ρίγανη

λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)

Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (αν δεν είναι ζουμερό βάλτε 2)

3/4 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο

1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ αλάτι, 1 κ.γ κοφτή πιπέρι

Εκτέλεση


Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπολ να χωράνε τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.


AdTech Ad

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.


Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο ταψί (δεν προσθέτουμε άλλα υγρά) και ψήνουμε για 1 ώρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου.


Tip: Επειδή ο κάθε φούρνος κάνει διαφορετικό ψήσιμο καλό είναι πριν τον κλείσετε να δοκιμάσετε μία πατάτα για να κρίνετε αν θέλει κι άλλο ψήσιμο ή όχι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γάστρα με την διαφορά ότι15-20 λεπτά πριν κλείσετε το φούρνο ξεσκεπάζετε για να ροδίσουν οι πατάτες.

Πηγή


Δείτε Επίσης

Πώς μπορείς να επιβιώσεις μόνος σε ένα ερημονήσι -Οδηγίες για... ναυαγούς



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.