Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Μπιφτεκάκια με καρότο-κολοκύθι & μοτσαρέλα



Υλικα


2 κούπες τριμμένα - στο χονδρό τρίφτη- καρότα

1/3 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

1 κούπα τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι

150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με το χέρι μας

1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά

αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας λάδι

Εκτέλεση


Βάζουμε σ ένα σκεύος όλα τα υλικά και τ’ ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθουμε μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.


Επειδή απλώνουν λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καλό είναι να τα βάλουμε αραιά μεταξύ τους.Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.


Tip: Η φρυγανιά είναι κατά προσέγγιση σ’ αυτή τη συνταγή. Ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερη.  Θέλουμε μια ζύμη λίγο πιο αραιή από τα μπιφτέκια.

Επίσης μπορούμε την ίδια ζύμη να την κάνουμε κεφτεδάκια. Σ’ αυτή την περίπτωση πλάθουμε τα καροτοκεφτεδάκια, τ’ αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.


Δείτε Επίσης 

                                  Μακαρονάδα µε χταποδάκι



loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.