Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Χωρίς συμφωνία αναχωρούν από την Αθήνα οι δανειστές


H διαπραγμάτευση τελείωσε χωρίς «λευκό καπνό» στις 5:30 τα ξημερώματα

Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά - Διαφορά και στο δημοσιονομικό όπου η διαφορά, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, βρίσκεται αισθητά κάτω από τα 600 εκατ. ευρώ


Με την επισφράγιση του πλήρους αδιεξόδου στα εργασιακά ολοκληρώθηκε μετά από 4 ώρες διαπραγμάτευσης στις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης η τελική συνάντηση κυβέρνησης-δανειστών στην Αθήνα.


«Δεν θα υπάρξουν άλλες συζητήσεις στην Αθήνα. Θα υπάρξει όμως μια τηλεδιάσκεψη πριν το Euroworking Group της 28ης Νοεμβρίου. Ο στόχος για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν αλλάζει αλλά πρέπει μετά να διαπιστωθεί η εφαρμογή των όσων θα έχουν συμφωνηθεί, ενδεχομένως έως τον Ιανουάριο» έλεγε αμέσως μετά τη συνάντηση αξιωματούχος της κυβέρνησης που μετείχε στις διαπραγματεύσεις.


Ο ίδιος επισήμανε ότι «μεγάλη απόσταση διαπιστώνεται για τα εργασιακά, αλλά και για το δημοσιονομικό κενό του 2018 όπου όμως η διαφορά έχει περιοριστεί αισθητά κάτω από τα 600 εκατ. ευρώ και θα συνεκτιμηθούν σε τεχνικό επίπεδο τεχνικά θέματα όπως οι δαπάνες του υπουργείου Άμυνας, η εξοικονόμηση από το claw back την οποία οι θεσμοί αμφισβητούν κλπ.».


Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό «έκλεισαν σχεδόν όλα», παρότι βεβαίως παραμένουν οι τρεις μεγάλες εκκρεμότητες που είχαν διαπιστωθεί μέχρι και την τελική συνάντηση για το θέμα αυτό κυβέρνησης και θεσμών.


Στο κείμενο το οποίο συντάχθηκε από τους θεσμούς για να δεχθεί τις παρατηρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα πρωτογενή πλεονάσματα της διετίας 2019-2020 «γιατί οι απεσταλμένοι των θεσμών στην Αθήνα δεν είχαν εξουσιοδότηση» να συζητήσουν οποιαδήποτε τροποποίηση των συμφωνημένων στόχων. Επισήμανε, πάντως, ότι ο στόχος για 3,5% για το 2018 παραμένει αμετάβλητος επειδή «είναι γραμμένο στην πέτρα και δεν αλλάζει».

Δείτε Επίσης

             ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Οι δύο καλόγριες…


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.