Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα (και μάλλον την έχεις κάνει κι εσύ)


Σύμφωνα με το επιστημονικό πρόγραμμα της αμερικάνικης εταιρίας καρδιάς, αν έχεις κάνει κι εσύ τη δίαιτα γιο-γιο, τότε έχεις βάλει τον εαυτό σου σε πολύ επικίνδυνη θέση.


Η δίαιτα γιο-γιο είναι ουσιαστικά όλες αυτές οι διατροφές που έχουμε κάνει οι περισσότερες κατά καιρούς και προσπαθούμε να χάσουμε κιλά για να φορέσουμε για παράδειγμα το φόρεμα των Χριστουγέννων και στη συνέχεια τα παίρνουμε πίσω, για να τα ξαναχάσουμε μετά και πάει λέγοντας.



Η έρευνα χρησιμοποίησε σαν δείγμα 158,063 γυναίκες, και τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά. Όσες ξεκίνησαν με κανονικό βάρος και δεν ήταν υπέρβαρες ή παχύσαρκες, αλλά έκαναν δίαιτες γιο-γιο, ήταν 3,5 φορές πιθανότερο να πεθάνουν από ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο απ' ότι οι γυναίκες των οποίων το βάρος ήταν σταθερό σε όλη τους τη ζωή, ενώ είχαν και 66 τοις εκατό μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο.


Η έρευνα βέβαια πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες που βρίσκονταν μετά την εμμηνόπαυση. Αν και κανείς δεν πιστεύει ότι αυτή η έρευνα θα αλλάξει τις διατροφικές μας συνήθειες, οι ερευνητές ήθελαν απλά να αποδείξουν ότι το να κάνεις δίαιτα δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι και υγιής. Ίσως πρέπει απλά να γυμνάζεσαι και να τρως φαγητά που σου κάνουν καλό.

Δείτε Επίσης

4 τέλεια τρικς για να διαρκέσει το πεντικιούρ σας πάνω από 1 μήνα!

 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.