Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ινδία: Έβαλαν φωτιά σε 10χρονη επειδή αντιστάθηκε στο βιασμό της


Οι δράστες την περιέλουσαν με κηροζίνη και την πέταξαν σε χαντάκι 

Μια 10χρονη στην Ινδία νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο 60% του σώματος της μετά την επίθεση που, όπως είπε, δέχτηκε από δύο άγνωστους άνδρες, οι οποίοι προσπάθησαν να τη βιάσουν.

 Σύμφωνα με το θύμα, επειδή αρνήθηκε και αντιστάθηκε, οι δύο άνδρες την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά, πετώντας την στη συνέχεια σε ένα χαντάκι.   Το περιστατικό συνέβη σύμφωνα με τον Τύπο της Ινδίας,  στο χωριό Τζαρκάντ, στα ανατολικά της χώρας.

 Η αστυνομία που καταζητεί τους δυο άνδρες έχει προχωρήσει στην προσαγωγή πέντε υπόπτων.   Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κορίτσι έπαιζε έξω από το σπίτι της όταν οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παρασύρουν με το δέλεαρ μιας καραμέλας.

   Όταν αρνήθηκε, την πήραν με τη βία και την πήγαν σε ένα νταμάρι, όπου ξεγυμνώθηκαν και προσπάθησαν να τη βιάσουν. Η 10χρονη είπε στην αστυνομία ότι όταν αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, οι άνδρες της έριξαν κηροζίνη στην πλάτη της, της έβαλαν φωτιά σπρώχνοντάς την στο χαντάκι και τράπηκαν σε φυγή. 

  Τις κραυγές του κοριτσιού άκουσε μια γυναίκα που περνούσε από το σημείο και ενημέρωσε την αστυνομία. 

  Η σεξουαλική βία στην Ινδία προκάλεσε οργή σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό το 2012, όταν μια 23χρονη φοιτήτρια βιάστηκε σε λεωφορείο και αργότερα πέθανε στο νοσοκομείο.   Παρά τις δημόσιες διαδηλώσεις και τις αλλαγές στη νομοθεσία, ο βιασμός και η βία κατά των γυναικών είναι ένα συχνό φαινόμενο στην Ινδία. 

Τουλάχιστον 34.651 περιπτώσεις βιασμών καταγράφηκαν το 2015. Τα θύματα γνώριζαν τους δράστες στις 33.098 από αυτές τις περιπτώσεις.

Δείτε Επίσης 


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.