Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο μποναμάς των δανειστών: “Κόφτης” μισθών και συντάξεων μέχρι το 2023


«Κόφτη» διαρκείας σε μισθούς και συντάξεις ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα από το 2018 και μετά, σύμφωνα με την “Αγορά” που κυκλοφορεί το Σάββατο.


Σύμφωνα με την τρόικα, ο «κόφτης» πρέπει να επεκταθεί κατά μία πενταετία μετά τη λήξη του μνημονίου και να καλύψει την περίοδο 2019-2023. Ο μεγάλος φόβος για την κυβέρνηση είναι να εμμείνουν οι δανειστές -και ειδικά η πλευρά του ΔΝΤ- στο να υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στις δαπάνες που θα περικόπτονται αυτόματα στις περιπτώσεις αποκλίσεων.


Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρχει απλώς μια γενική περιγραφή, ενώ επιθυμεί παράλληλα να μην τεθεί ο νέος μηχανισμός προς ψήφιση από τη Βουλή, αλλά να συμπεριληφθεί στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων του Eurogroup με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.


Επίσης, εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να απαιτήσει η τρόικα να μειωθούν οι κατηγορίες των δαπανών που σήμερα εξαιρούνται από τον «κόφτη», με αποτέλεσμα να «θυσιαστούν» και αρκετά κοινωνικά επιδόματα.



Σήμερα, ο αυτόματος μηχανισμός περικοπών καλύπτει την περίοδο έως και το 2018

Δείτε Επίσης 

«Χαστούκι» Μέρκελ σε Τσίπρα σε παγκόσμια LIVE μετάδοση: Ούτε… λέξη για τις διαπραγματεύσεις


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.