Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αμερικανός επενδυτής: "Ψέμα του αιώνα το ελληνικό χρέος"


Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη δική του εκδοχή έδωσε για το ελληνικό χρέος, ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Πολ Καζαριάν, ο οποίος θεωρεί πως το χρέος δεν έχει πρόβλημα, γιατί ανέρχεται στο 71% του ΑΕΠ και όχι στο 177%.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα.

Ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους.

Εξηγεί δηλαδή πως ο υπολογισμός του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Σημειώνει δε με νοήμα πως η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής και αφήνει σαφείς αιχμές για τους δανειστές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα πιέζεται για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια με την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο Πολ Καζαριάν προτείνει όμως και τη λύση στον γόρδιο δεσμό του χρέους, επισημαίνοντας πως αυτή είναι να αποδείξει το αληθινό ύψος του χρέους με βάση τους διεθνούς αναγνωρισμένους κανόνες.

Δείτε Επίσης

«Βόμβα»: Σε λίγες ώρες διαλύεται η Ευρωζώνη - Έρχεται η μεγαλύτερη χρεοκοπία στην ιστορία!


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.