Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Βγήκε στη σύνταξη στα 28 της


Οι millennials, η γενιά στην οποία ανήκουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ του 1980 και του 2000, είναι η πρώτη γενιά που αποφεύγει τη συνταξιοδότηση έτσι όπως τη γνωρίζαμε έως σήμερα και αναζητεί την οικονομική ελευθερία. Έτσι, όταν το εισόδημα που έχουν αποταμιεύσει είναι αρκετό για να καλύψει τις δαπάνες τους, η εργασία γίνεται απλώς μία επιλογή πολύ πριν την ηλικία των 65 ετών.


Όπως εξηγούν millennials που έχουν κατακτήσει την οικονομική τους ανεξαρτησία και έχουν αποσυρθεί πολύ νωρίς από τον εργασιακό βίο, η συνταξιοδότηση σε νεαρή ηλικία μπορεί να γίνει πραγματικότητα σε οποιοδήποτε επίπεδο εισοδήματος μέσω της εξοικονόμησης ενός υψηλού ποσοστού του μισθού ή/και παράλληλης μείωσης των εξόδων.


Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της Τζ.Π. Λίβινγκστον, η οποία κατάφερε να συνταξιοδοτηθεί στα 28 της χρόνια, έχοντας βάλει 2,25 εκατομμύρια δολάρια στην άκρη. Εργάστηκε στον χρηματιστηριακό κλάδο των ΗΠΑ για επτά χρόνια και κατάφερε να εξοικονομήσει ένα ποσό που η ίδια θεώρησε επαρκές για να αποσυρθεί από τον επαγγελματικό στίβο.



Όπως έχει εξηγήσει η 29χρονη σήμερα Λίβινγκστον, έβαζε κάθε χρόνο στην άκρη τουλάχιστον το 70% των εσόδων από την εργασία της. Συνειδητά επέλεξε μία πόλη (τη Νέα Υόρκη) και έναν κλάδο (αυτόν των χρηματοοικονομικών που μπορούσε να της προσφέρει τη μέγιστη δυνατότητα για την υλοποίηση του σχεδίου της.


Μάλιστα, όπως λέει η ίδια, η συνταξιοδότηση ήταν κάτι που την απασχολούσε από τα εφηβικά της κιόλας χρόνια και γι’ αυτό είχε αρχίσει από νωρίς να σχεδιάζει τα πλάνα της. «Ήθελα να είμαι οικονομικά ανεξάρτητη και να συνταξιοδοτηθώ νωρίς», υποστηρίζει και προσθέτει: «περιπλανιόμουν σε βιβλιοπωλεία ως έφηβη αναζητώντας βιβλία με περιεχόμενο για πρόωρη συνταξιοδότηση».


«Προέρχομαι από μία οικογένεια που ήταν πολύ φτωχή. Οι γονείς μου φρόντιζαν πάντα να μου υπενθυμίζουν πόσο σημαντικό είναι να επικεντρώνεσαι στο να εξασφαλίζεις τα απαραίτητα στον εαυτό σου», καταλήγει η Λίβινγκστον.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.