Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Aυτό είναι το νέο iPhone και το θέλουμε όλοι


Η Apple διέρρευσε κατά λάθος σχεδόν όλες τις λεπτομέρειες του νέου iPhone!


Η εταιρεία «ανέβασε» κατά λάθος τον κώδικα στο διαδίκτυο και οι προγραμματιστές πέρασαν την τελευταία εβδομάδα προσπαθώντας να βρουν αναφορές στον κώδικα για το νέο μοντέλο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τος Σεπτέμβριο. Και τα κατάφεραν.


Η διαρροή δεν ήταν στην πραγματικότητα στο λογισμικό του iPhone, αλλά στο HomePod περιείχε όμως και μια εκδοχή του λειτουργικού συστήματος που δεν προοριζόταν να δοθεί στο κοινό – που σημαίνει ότι δεν είχαν αφαιρεθεί αναφορές στα μυστικά χαρακτηριστικά του προϊόντος.






Μέχρι να συμβεί αυτή η διαρροή, η Apple ήταν καλύτερη από ποτέ στον έλεγχο των διαρροών. Ενώ κάποια πράγματα είχαν ήδη αποκαλυφθεί – όπως ότι θα κυκλοφορήσουν τρία μοντέλα και ότι το πιο ακριβό θα περιλαμβάνει οθόνη που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής μεριάς της συσκευής – τίποτα δεν είχε ως τώρα επιβεβαιωθεί.


Τώρα πια έχουμε την πιο σίγουρη, αν όχι την πληρέστερη, εικόνα του πώς θα μοιάζει το νέο iPhone 8.

Εντελώς νέος σχεδιασμός
Ήταν γνωστό – και προφανές – ότι η Apple ήθελε το νέο της μοντέλο να έχει πολύ διαφορετικό σχεδιασμό. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 8 θα περιλαμβάνει οθόνη που θα καλύπτει την πρόσοψη της συσκευής.
Οι διαρροές αποκάλυψαν πώς ακριβώς θα μοιάζει το νέο μοντέλο. Ένα σχέδιο του τηλεφώνου βρέθηκε μέσα στον κώδικα και δημοσιοποιήθηκε αλλά δεν είναι ακόμα σαφές πώς η Apple θα χρησιμοποιήσει αυτό το σχέδιο, δηλαδή πώς η Apple θα χρησιμοποιήσει τον επιπλέον χώρο.


Νέα, βελτιωμένη κάμερα


Στον κώδικα που διέρρευσε γίνεται αναφορά σε χαρακτηριστικά όπως η «smartcam», που φαίνεται να είναι τεχνολογία που μπορεί να ανιχνεύσει τις λεπτομέρειες μιας εικόνας και να αλλάξει τις ρυθμίσεις προκείμενου να τις αξιοποιήσει στο έπακρο.


Επιπλέον, φαίνεται ότι τόσο οι μπροστά όσο και οι πίσω κάμερες θα είναι εξαιρετικά βελτιωμένες με στόχο την καλύτερη λειτουργία των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.


Οι κάμερες φαίνεται να έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες βάθους που επιτρέπουν στο τηλέφωνο να αποτυπώσει πολύ πιο σωστά τον χώρο. Μπορεί επίσης να εντοπίσει πρόσωπα, σύμφωνα με τον κώδικα – και μάλιστα το λογισμικό καταλαβαίνει όχι μόνο πού βρίσκονται, αλλά και τι κάνουν!


Χωρίς Κουμπί Αρχικής Οθόνης και αισθητήρα TouchID


Η Apple προετοιμάζεται εδώ και αρκετό καιρό για την αφαίρεση του home button. Και φαίνεται ότι τελικά συνέβη.


Πολλά από τα αρχεία που διέρρευσαν φαίνεται να υποδηλώνουν ότι η Apple θα έχει αντ ‘αυτού ένα εντελώς εικονικό home button, το οποίο στην πραγματικότητα θα ενεργοποιείται πατώντας στην οθόνη.


Αυτό δίνει την ευκαιρία στην Apple να «εκμεταλλευτεί» τον επιπλέον χώρο στην οθόνη αν χρειάζεται καθώς το home button θα μπορεί να «βγει από τη μέση» όπως συμβαίνει και στο Android.


Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι το home button χρησιμεύει σαν αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων αλλά η Apple έχει άλλα σχέδια για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών που δεν περιλαμβάνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα.


Αναγνώριση προσώπου


Τα αρχεία επιβεβαιώνουν ότι η Apple έχει ενεργοποιήσει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στο νέο της μοντέλο. Αυτό πιθανότατα θα υποστηρίζεται από ειδικό hardware – υπέρυθρη κάμερα ώστε να μπορεί να βλέπει στο σκοτάδι – καθώς και λογισμικό που θα μπορεί να βεβαιώνεται ότι μόνο ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου μπορεί να το χρησιμοποιήσει.


Εκτός του ότι επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους με το πρόσωπό τους, η αναγνώριση προσώπου φαίνεται να είναι διαθέσιμη και για τους προγραμματιστές. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το τηλέφωνο θα μπορεί να εμφανίζει διαφορετικές πληροφορίες, ανάλογο με το ποιος το χρησιμοποιεί ή για παράδειγμα, τα παιχνίδια θα μπορούσαν να απαιτούν από τον χρήστη τους να κάνει κάτι συγκεκριμένο με το πρόσωπό του, ώστε να ξεκλειδώσουν.


Αυτά που μένουν ακόμα να μάθουμε είναι το όνομα του νέου μοντέλου, η τιμή του και η ημερομηνία κυκλοφορίας.





loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.