Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες έλκονται από άλλες γυναίκες;


Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι θεωρίες ενός Κύπριου επιστήμονα, σχετικά με τον λόγο που κάποιες ετεροφυλόφιλες γυναίκες έλκονται ερωτικά από άλλες γυναίκες. 

Μάλιστα λίγο έλειψε οι απόψεις του να του στοιχίσουν τη σωματική του ακεραιότητα...


Ο Μενέλαος Αποστόλου, από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, υποστηρίζει ότι κάποιες ετεροφυλόφιλες γυναίκες έλκονται από άλλες γυναίκες, επειδή οι άνδρες το βρίσκουν ερεθιστικό να έχουν μια σύντροφο που θα ήθελε να κάνει σεξ με άλλες γυναίκες.


"Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά αυτές τις γυναίκες λιγότερο πιθανό να απατήσουν τους συντρόφους τους με άλλους άνδρες", όπως εξήγησε ο κ. Αποστόλου. Αλλά η επιστημονική κοινότητα περιφρόνησε τα ευρήματα της μελέτης του.


Μια γυναίκα έραψε στο twitter: "Λεσβίες: Είμαι μια γυναίκα που αγαπά τις γυναίκες. Έλκομαι από γυναίκες και μόνο από γυναίκες, επειδή οι γυναίκες είναι υπέροχες. Άνδρες: Πώς μπορώ να το κάνω αυτό σε μένα;".


Μια άλλη έγραψε: "Θέλω να κλωτσήσω αυτόν τον τύπο στο πρόσωπο".


Ο καθηγητής Απόστολος απάντησε: "Η συγκεκριμένη μελέτη στοχεύει κατά κύριο λόγο στην κατανόηση της εξελικτικής προέλευσης της έλξης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και δεν αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία".


Περίπου το ένα πέμπτο των γυναικών λέει ότι αισθάνεται ως έναν βαθμό έλξη από άτομα του ίδιου φύλου.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.