Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΡΩΣΙΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΑ συμμαχία και στο βάθος διαλύεται η ΤΟΥΡΚΙΑ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 


Η Γηραιά ήπειρος παίρνει φωτιά όχι μόνο από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και από γεωπολιτικές αναφλέξεις και ανατροπές.


Η ρωσική πρόθεση να δώσουν S- 400 στην Τουρκία είναι μια κίνηση  υψηλού ρίσκου προς τους Δυτικούς αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα.


Τι διαμηνύουν οι Ρώσοι με τους S- 400; 


«καθήστε καλά.. αφήστε μας να πουλήσουμε ενέργεια στην Ευρώπη της Γερμανίας …προστατεύουμε με διαστημική τεχνολογία τον δικό μας  Turkish Stream και κλειδώνουμε την ασφάλεια ή όχι  της  διαδρομής του δικού σας  EAST MED»


Και μάλιστα που προτίθενται να τοποθετήσουν τα διαστημικά αυτά παιχνίδια Δίπλα στο ενεργειακό σταυροδρόμι των ΣΤΕΝΩΝ και του ΑΙΓΑΙΟΥ. 


«Στην βορειοδυτική Μικρά Ασία, κοντά στην αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ (Balikesir) θα εγκατασταθεί τουλάχιστον η μία συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 που πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία από την Ρωσία.» 



Γιάννης Πετρίδης http://www.pronews.gr/ 31- 7- 2017  


Όλα αυτά γίνονται καλοκαιριάτικα την ώρα που αποκορυφώνεται ο ενεργειακός- οικονομικός πόλεμος.


Τι έγινε λίγο καιρό πριν…και τι κακός χαμός γίνεται σήμερα.


Λίγο καιρό πριν. 


«6 Μαΐου 2017 Ο Β.Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής του Turkish Stream» 


«15 Ιουλίου 2017 Έπεσαν οι υπογραφές» για EAST MED μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου


- Και απέναντι «Πολλά υποσχόμενο έργο», που «θα μπορούσε να αποτελέσει ενεργειακή επανάσταση »,χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον αγωγό East Med, ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ μέσω Κύπρου και Ελλάδας, προσφέροντας απόλυτη γεωστρατηγική κάλυψη έναντι της Τουρκίας.»  15/06/2017 - http://www.pronews.gr/ 


Τι Κακός χαμός γίνεται  σήμερα; 


Η Pravda.Ru   διαμηνύει όχι μόνο οικονομικό πόλεμο αλλά και άλλα… 


«Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας θα αποτύχουν αναπόφευκτα


Οι προσπάθειες απομάκρυνσης της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας έγιναν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να απελάσει την Ρωσία από την ενεργειακή αγορά της Ευρώπης ούτε σήμερα, πιστεύει ο Alexis Rodzianko, πρόεδρος του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Ρωσική Ομοσπονδία.


"Αυτή η ιδέα δεν ήταν καθόλου νέα, υπήρχε μια τέτοια ιδέα πίσω και στη δεκαετία του 1970. Δεν δούλεψε τότε και πιστεύω ότι δεν θα λειτουργήσει και αυτή τη φορά", δήλωσε ο Rodzianko στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.


Σημείωσε επίσης ότι η υπογραφή του νόμου περί κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει επηρεάσει το έργο των Αμερικανών επιχειρηματιών στη Ρωσία, επειδή οι ΗΠΑ είχαν εισαγάγει και ορισμένες μορφές νομιμοποιημένων κυρώσεων κατά της Ρωσίας.


"Τίποτα δεν έχει αλλάξει σημαντικά σήμερα", είπε.»


Pravda.Ru 04.08.2017


«Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ν.Μεντβέντεφ κήρυξε χθες και επίσημα την έναρξη ου οικονομικού πολέμου μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας, ο οποίος θα έχει ως «θέατρο επιχειρήσεων» την Ευρώπη, με προεξάρχον το τεράστιο έργο του αγωγού Nord Stream και την γερμανική οικονομία.


Ως γνωστόν  όμως από την ανθρώπινη ιστορία πριν τον τακτικό πόλεμο προηγείται ο οικονομικός ο οποίος ξεκίνησε με «όλες τις τιμές» ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσία-Γερμανία.


Το διακύβευμα για την Ουάσιγκτον είναι ο εξοβελισμός του ρωσικού φυσικού από την ΕΕ και η πώληση αμερικανικού υγροποιημένου αερίου στην γηραιά ήπειρο και πολλά άλλα. 


«Οι αντιτιθέμενες κυρώσεις, και ο οικονομικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήταν πολύ κακός», δήλωσε ασθμαίνοντας  η Γερμανίδα υφυπουργός   , η οποία γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα. 


«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ την Τρίτη θα οδηγήσουν σε αντικανονικές κυρώσεις«, προειδοποιεί η ίδια, προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ θα ήταν «πολύ κακός». 


Μιλώντας στην τηλεόραση ARD, η Brigitte Zypries προειδοποίησε για έναν τρομερό εμπορικό πόλεμο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών. 


Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ ενδέχεται να βλάψουν τις γερμανικές εταιρείες και να παρεμποδίσουν τους δεσμούς του Βερολίνου με την Ουάσινγκτον.» 


http://www.pentapostagma.gr/ 6 Αυγούστου 2017 


Διαφαίνεται ουσιαστικά ότι οι Ρώσοι στέλνουν με τους S-400 ένα ηχηρό μήνυμα.


Όμως οι τούρκοι ακόμη δεν πήραν στα χέρια τους αυτά τα διαστημικά οπλικά παιχνίδια και μας κάνουν τον « τσαμπουκά» 


«Οι  S- 400 ένα σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί με τη σωστή μεθοδολογία μπορεί να διαδραματίσει έναν καταναγκαστικό ρόλο στην επίλυση των διαφωνιών στο Αιγαίο», πρόσθεσε ο Τούρκος  ερευνητής  σε θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας Τουράν Ογκούζ, που έκανε την βασική εισήγηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν


Ο Ογκούζ υπογράμμισε ότι «το S-400 είναι ένα σύστημα που επιλέχθηκε για να ικανοποιήσει κατεπείγουσες ανάγκες»   



«Ο αναλυτής ασφαλείας Turan Oguz δήλωσε ότι οι S-400 θα παρέχουν άμυνα εναντίον βαλλιστικών βλημάτων  και μ΄ αυτούς η ​​Τουρκία θα είναι σε θέση να παρακολουθεί την αεροπορική δραστηριότητα μέχρι 372 μίλια σε γειτονικούς εναέριους χώρους  και να εγκλωβίζει στόχους σε απόσταση περίπου 250 μιλίων. Ο Ογκούζ ανέφερε ότι αυτή η ικανότητα θα ενισχύσει τον στρατιωτικό, πολιτικό και διπλωματικό αποτρεπτικό μηχανισμό της Τουρκίας στην περιοχή και θα ελαχιστοποιήσει τυχόν απρόβλεπτες ενέργειες εναντίον της Τουρκίας. Ο Ογκούζ πιστεύει επίσης ότι αυτά τα συστήματα θα αυξήσουν σημαντικά την στρατιωτική υπεροχή της Τουρκίας στο Αιγαίο.» http://www.militaire.gr/  Π. Καρβουνόπουλος  04/08/2017 | 13:12


Οι αντιδράσεις μεγάλες  αλλά το παρασκήνιο είναι μεγαλύτερο.


Κανείς δεν γνωρίζει ποιος στήνει παγίδα σε ποιον;


«Το Πεντάγωνο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει ένα σύγχρονο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας από τη Ρωσία αντί του να επενδύσει σε μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στους κόλπους του ΝΑΤΟ.»  http://www.pentapostagma.gr/31- 7- 2017  


Οι S- 400 είναι η αρχή του τέλους για την τουρκία γιατί και μόνο με την υπογραφή της συμφωνίας πήρε το μυαλό της αέρα. 


Κάποιος μεγάλος παίκτης ερεθίζει την τουρκία εναντίον μας και την σέρνει σε μεγάλη παγίδα αυτοδιάλυσης.


Με την πίεση του κουρδικού δημοψηφίσματος  τον Σεπτέμβριο  στήνεται  υψηλού επιπέδου γεωστρατηγική παγίδα στην γειτονιά μας στην οποία κινδυνεύουμε να πέσουμε και εμείς ή να μας ρίξουν.


Την στιγμή που όλοι βλέπουν τα στενά  οικονομικά συμφέροντα τους πέραν από παραδοσιακές συμμαχίες έρχεται ολοκάθαρα ο λόγος του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ…


«το κάθε Έθνος θα σηκωθεί να κάνει ότι του λέει ο λογισμός του»


ΑΥΤΟ βιώνουμε ήδη λίγο πριν τρέξουν συγκλονιστικά γεγονότα που έρχονται με φόρα σε όλο τον πλανήτη.


Θέλουν δεν θέλουν οι ισχυροί ποιούν το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ που είναι υπέρ των αδικημένων και κατατρεγμένων λαών.


Με Πίστη και Ελπίδα 


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.