Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Η δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» | Πόση είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Πτώση κατά μία μονάδα για την Νέα Δημοκρατία και άνοδο 2,8 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για το «Πρώτο Θέμα»


Η Νέα Δημοκρατία υποχωρεί στο 27,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 16,5% στην πρόθεση ψήφου.


Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 81,7% και οι εισροές στάσιμες έως πτωτικές, κάτι που δείχνει ότι η δυνατότητές της να ανέβει είναι περιορισμένες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση 41%, ενώ το 1/3 των ψηφοφόρων του (32,5% που αντιστοιχεί στο 11% του εκλογικού σώματος) δεν μετακινείται σε κανένα άλλο κόμμα, αλλά δηλώνει αναποφάσιστο ή ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.


Η εκλογική δυναμική των δύο κομμάτων αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στα επίπεδα του 31% για τη ΝΔ και του 26% για τον ΣΥΡΙΖΑ.


Αναλυτικά:


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,2%

ΣΥΡΙΖΑ 16,5%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,2%

ΚΚΕ 6,0%

ΔΗΣΥ 6,0%

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,4%

ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 2,1%

TO ΠΟΤΑΜΙ 2,0%

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,4%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,1%

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1,0%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,1%

ΛΕΥΚΟ/ ΑΚΥΡΟ 6,0%

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ 7,3%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,7%


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.