Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Όλη η αρχοντιά του Πηλίου σε ένα χωριό



Περιήγηση στον όμορφο Λαύκο

Σε απόσταση περίπου πενήντα χιλιομέτρων από την πόλη του Βόλου βρίσκεται ένα από τα πιο ξεχωριστά, τα πιο ιδιαίτερα χωριά του Πηλίου. Ο Λαύκος με την αρχοντιά του κερδίζει τους επισκέπτες και προσελκύει πλήθος καλλιτεχνών και δημιουργών, που βρίσκουν στο πηλιορείτικο περιβάλλον τον ιδανικό τόπο.


Ο Λαύκος είναι χτισμένος σε υψόμετρο 310 μέτρων, στο νότιο Πήλιο, και έχει άπλετη θέα προς τον Παγασητικό. Η μεγάλη φιλόξενη πλατεία του  είναι το σήμα κατατεθέν του ενώ τα όμορφα πηλιορείτικα αρχοντικά με τις πολύχρωμες ανθισμένες αυλές και τα πλακόστρωτα καλντερίμια του προσκαλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει και να εξερευνήσει τον οικισμό.


Μην παραλείψετε μια στάση στο καφενείο του Μανώλη Φορλίδα, που χρονολογείται από το 1785 ενώ στο παλιό σχολείο του χωριού λειτουργεί το Φάμπειο Μουσείο, προς τιμήν του Θ. Φάμπα. Το Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης» πήρε το όνομά του από τον γλύπτη που πέρασε στον Λαύκο τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

2581103

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

ΛΑΥΚΟΣ ΠΗΛΙΟ

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.