Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το απόκοσμο και πανέμορφο φυσικό φαινόμενο στον ουρανό της Ρωσίας


Δείτε την εξήγηση που έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου

Ένα απόκοσμο όσο και πανέμορφο φυσικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του το βράδυ της Δευτέρας στον ουρανό της Ρωσίας.


Πρόκειται για τους εντυπωσιακούς πυλώνες φωτός (light pillars) που μαγνήτισαν τα βλέμματα ακόμα και ανθρώπων που είναι συνηθισμένοι να το βλέπουν.


Ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέβασε μια φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο facebook εξηγώντας το πώς δημιουργείται


«Οι πυλώνες φωτός θεωρούνται ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Το φαινόμενο προκαλείται από την αλληλεπίδραση του φωτός με κρυστάλλους από πάγο.

Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με τις πτυχές των κρυστάλλων πάγου οι οποίοι όταν βρίσκονται σε οριζόντια θέση, λειτουργούν και ως «δοχεία» φωτός», έγραψε.



Εντυπωσιακοί πυλώνες φωτός (light pillars) διέσχισαν χθες βράδυ απόκοσμα και όμορφα τον νυχτερινό ουρανό του Ομσκ, Ρωσία!

Οι πυλώνες φωτός θεωρούνται ένα απο τα ποιό εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα. Το φαινόμενο προκαλείται από την αλληλεπίδραση του φωτός με κρυστάλλους από πάγο.

Το φως εισέρχεται στην ατμόσφαιρα και έρχεται σε επαφή με τις πτυχές των κρυστάλλων πάγου οι οποίοι όταν βρίσκονται σε οριζόντια θέση, λειτουργούν και ως «δοχεία» φωτός.

Φωτο: Via: extreme weather


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.