Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Μακραίνει ο απολογισμός των νεκρών – Δύο οι αγνοούμενοι


 Στα 20 θύματα αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, καθώς σήμερα εντοπίστηκαν οι σοροί άλλων τεσσάρων ανδρών, με τους αγνοούμενους να ανέρχονται πλέον σε 2. Το πρώτο πτώμα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις μιας επιχείρησης κοντά στη Μάνδρα και καταβάλλονται προσεκτικές προσπάθειες για την ανάσυρσή επειδή στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί διαρροή προπανίου. Οι άλλες τρεις σοροί, 2 εκ των οποίων ανασύρθηκαν από το Λιμενικό στον κόλπο της Ελευσίνας, μεταφέρθηκαν και αναγνωρίστηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 38χρονο που ήταν οδηγοί νταλίκας, καθώς και έναν 60χρονο κυνηγό. Τραγική σύμπτωση είναι το γεγονός ότι τον 29χρονο αναγνώρισε ο πατέρας του, ο οποίος εργάζεται στην ασφάλεια του νοσοκομείου.

Η καταγραφή των ζημιών σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό από τις αυτοψίες των τεχνικών κλιμακίων του υπουργείου Υποδομών, 260 κτίσματα έχουν πληγεί και τουλάχιστον τα 186 χρήζουν αποζημίωσης.


Στην προσπάθεια αντιμετώπισης των ζημιών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών μέσω της ΕΡΤ. «Γίνεται διάνοιξη των ρεμάτων με μηχανήματα και έχουμε κάνει αναχαίτιση των χειμάρρων με σακιά άμμου στη Νέα Πέραμο, ενώ στη Μάνδρα όπου η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, οχυρώνουμε κάθε σπίτι ξεχωριστά, δήλωσε ο Νίκος Μαυραγάνης, προσθέτοντας πως όσοι πληγέντες το επιθυμούν μπορούν να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία.


«Όλοι συνυπεύθυνοι»


«Αυτοί που χτίζουν σπίτι πάνω σε ρέμα έχουν πάρει υπογραφή πολεοδόμου, άρα λοιπόν όλοι έχουμε συνευθύνη», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης. «Εφεξής, κανένα έργο δεν πρέπει να ξεκινά εάν εκκρεμούν έργα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας», πρόσθεσε.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στη Μάνδρα είναι μερικώς κατεστραμμένο, και το νερό από τις βρύσες δεν είναι πόσιμο, με αποτέλεσμα διάφοροι δήμοι της Αθήνας να έχουν αποστείλει υδροφόρες.


Σε εγρήγορση για ενδεχόμενες υγειονομικές συνέπειες, παραμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από φορείς, εταιρείες και πολίτες.


Χθες, άλλοι δυο άνθρωποι προστέθηκαν στην λίστα των αγνοουμένων, ανεβάζοντας τον αριθμό τους στους έξι. Πρόκειται για έναν κυνηγό και για έναν ακόμα άνδρα ο οποίος για τελευταία φορά εθεάθη κοντά στις καντίνες. Συνολικά αγνοούνται δυο κυνηγοί, τρεις οδηγοί οχημάτων, και ο άνδρας του οποίου τα ίχνη χάθηκαν κοντά στις καντίνες.


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.