Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η τσάντα που κοστίζει όσο ένα σπίτι


Το να δώσει κανείς 380.000 δολάρια για μια τσάντα, η οποία μάλιστα θεωρείται μεταχειρισμένη, είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.   Με τόσα χρήματα θα μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα σπίτι, αλλά προφανώς ο ιδιοκτήτης της τσάντας αυτής έχει λύσει το στεγαστικό του.

   Πριν από ένα χρόνο, κάποιος πλήρωσε αυτό το ποσό για μια σπάνια Himalaya Birkin από τον Hermes. Κατασκευάστηκε από δέρμα κροκόδειλου και κοσμείται με λεπτομέρειες λευκού χρυσού 18 καρατίων και διαμάντια.

   Και ενώ η τιμή αυτή είναι ρεκόρ για μια τσάντα, συνολικά δεν είναι αξιόλογη για τα ποσά που δίνονται παγκοσμίως για αγορά τέτοιων πολυτελών αξεσουάρ.

 Οι ακριβές τσάντες είναι πλέον πανταχού παρούσες και θεωρούνται επένδυση εκτός από fashion statement.   O oίκος δημοπρασιών Christie's στη Βρετανία αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά πολυτελών τσαντών μέσω δημοπρασιών έχει φτάσει σε τεράστια ποσά.

 Ήταν στα 5.1 εκατομμύρια λίρες το 2011 και το 2016 έφτασε στα 26 εκατομμύρια.   Οι πολύ ακριβές τσάντες θεωρούνται πλέον περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να προσφέρουν τεράστια απόδοση.

 Η τράπεζα επενδύσεων Jefferies θεωρεί ότι μερικές μπορούν να αποφέρουν κέρδη περίπου 30% ετησίως. Οι τσάντες Hermes είναι οι πιο περιζήτητες στην αγορά αυτή.   Η Rachel Koffsky, ειδική στις τσάντες και τα αξεσουάρ για τον οίκο Christie's, εξηγεί ότι οι τσάντες Hermes «έχουν κατασκευαστεί με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά για δεκαετίες, ενώ πολλές άλλες μάρκες έχουν δείξει ασυνέπεια στην παραγωγή τα τελευταία 100 χρόνια».

   Η Koffsky προσθέτει ότι τη δεκαετία του 1990 δύο σχεδιαστές ήταν υπεύθυνοι για την απαρχή της εποχής των «It-bags" - o Tom Ford στον Gucci και o Marc Jacobs στοn Louis Vuitton. Αυτοί, μαζί με τους χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, έκαναν τις συλλεκτικές τσάντες mainstream. 



Πού είναι περιζήτητες οι πανάκριβες τσάντες   Οι αναλυτές που μίλησαν στο BBC αναφέρουν ότι το Χονγκ Κονγκ έχει γίνει η πρωτεύουσα σε ζήτηση και διάθεση για high-end τσάντες.

   Το Forbes ανέφερε πρόσφατα ότι ο συνδυασμένος πλούτος των δισεκατομμυριούχων του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε 307 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

   Ο οίκος Christie's δήλωσε ότι το 46% των πωλήσεων από δημοπρασίες πολυτελών τσαντών ήταν στην Ασία το 2017. Δεύτερες ήταν οι ΗΠΑ με 30%, ενώ η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική αντιπροσώπευαν το 24%. 

  Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο σπάνιες τσάντες Himalaya Birkins δημοπρατήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ. 

Πηγή

loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το nikolpress.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.